blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG mokuba
ČLÁNKY
DISKUSIE
2
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
Mokuba



O prste v zadku - metaforicky
pridal Mokuba 12.3. 2014 o 19:40

Bola si hore, lebo si to tak mala rada. Bola si hore preto, lebo som ťa nechal. Bola hlboká noc, alebo skoré ráno, to je vlastne jedno. V tomto svete chýba detail. A ak sa niekto pokúša ten detail nájsť, tak je to väčšinou nepodstatné. Určite bol však víkend, asi piatok. Možno sobota, ale skôr piatok. Všetko šlo ako malo. Dokonca v tej chvíli ešte lepšie ako inokedy, zbesilejšie, šialenejšie, jednoducho lepšie.

 

Blesk uprostred búrky nie je ničím nezvyčajným. O to viac, ak sa jedná o zbesilú búrku. Ale aj tak existuje blesk, ktorý dokáže preľakať ľudí. Alebo inak. Ešte stále existujú ľudia, ktorí sa dokážu preľaknúť blesku uprostred búrky, keď leje ako z krhly, keď dážď bičuje do okeníc. Prásk ! Prásk ! Prásk ! Prá.. a ticho. Ešte hrozivejšie ako údery, ktoré dopadli niekoľko sekúnd predtým. A všetko to uprostred kamenného domu, so silnou strechou.

 

Podobná búrka sa diala aj tú noc a tým pomyselným bleskom bolo, keď som ti strčil prst do zadku. A ticho....

Po dlhej dobe som zacítil vôňu svojej kože, až vtedy som si uvedomil ako veľmi mi chýbala. Ponúkala si spasenie, o ktoré som nemal záujem. Neveril som mu. Veríš v Boha ? To nie je tá správna otázka. Ňou je, či on ešte verí v nás.

A odvtedy to ide nejako stále rovnako. Každý marec a november zmeníme čas, posunieme ho o hodinu. Aj keď sa už roky vraví, že sa to prestane. A to isté, sa deje aj mne. Stále nemám záujem o spasenie. Sú pre mňa ako letáky, ktoré mi zvykli podávať sympatické tmavovlásky pred nákupným centrom. Zoberiem si zo záujmom, aby som ho úplne bez záujmu odhodil. Stratená duša ? Neviem, že vraj škatuľkovať ľudí sa nemá, možno ak dať mačku do krabice a hádať sa, či je mŕtva, alebo nie.

Vrátim sa späť k tomu prstu v zadku, lebo vlastne celé je to o ňom. I keď len metaforicky. V tej chvíli to bolo, ako podržať dvere dáme, ktorá ide za tebou. Alebo ako pozdraviť dobré ráno v miestnosti plnej ľudí, ktorých poznáš. Alebo ako blesk uprostred búrky. Sú ľudia, nie len ženy, ktorí sa snažia byť spasiteľmi. Ale ako im veriť, keď jeden prst v zadku, uprostred búrky, je pre nich armageddon a svet je plný neveriacich Tomášov ? Tento svet naozaj potrebuje zmysel pre detail a hlavne zmysel. Viac než inokedy.



Prístupov 6604
Kvalita článku
(65%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Dobré vtipy a zlé básne
[ 24.9.2021] (príspevkov 0)
Odkvitnutý kvet
[ 24.9.2021] (príspevkov 0)
Odysseus a Argonauti
[ 2.8.2021] (príspevkov 0)
Bazén
[ 12.7.2021] (príspevkov 0)
Nadránom na pohovke
[ 14.6.2021] (príspevkov 0)
Obrazy
[ 14.1.2016] (príspevkov 0)
Osem poschodí v úzkom výťahu
[ 21.9.2015] (príspevkov 0)
Jedna Brejvíkovska
[ 12.2.2015] (príspevkov 4)
Motivačné posty na fejsbučiku nestoja za...
[ 30.11.2014] (príspevkov 2)
Nechoďte behávať, bolia z toho kolená
[ 10.10.2014] (príspevkov 3)