blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG mokuba
ČLÁNKY
DISKUSIE
2
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
Mokuba



Niekedy mám pocit, ako keby som zbalil Thajku s peništekom
pridal Mokuba 16.1. 2013 o 18:44

Niekedy mám pocit, že som v Barcelone. Piesčité pláže, krásne ženy, teplo, všade smiech. A ja. Niekde hodený pod mostom, vo vode, medzi zdochnutými rybami. Nechápte ma zle. Som vždy nad vecou. Asi ako olej na morskej hladine. Tiež je nad tým všetkým, ale nie je to preto, lebo on je tým hustým, práve naopak. Čím-skôr ho pozbierať, aby nenapáchal škody. Vymyká sa normálu, je tam ako päsť na oku.

Padnutý vešiak na zem a spolu s ním aj všetky bundy. Teda vešiak, je to len stará metla opretá v rohu, ktorá ak práve nezamätá, tak plní úlohu vešiaka. Nie sú aj naše životy niekedy také ? Dve tváre, raz opretý v rohu, inokedy, niekde pod ťarchou vecí. Ide len o to, aby sme nepadli na hubu. Rok ani poriadne nezačal a niektorí, možno aj ja, sme prekaučovali viac ako Roman Abramovič v Chelsea. Uprostred týchto myšlienok sa človek strhne. Ako keď zistí, že je vonku neskorý večer a on ešte negratuloval sestre a špecialnej dáme k meninám. To sú veci, ktoré strhnú človeka, ešte viac ako mobil. Ešte viac ako mobil, ktorého zvučka vám príde otravná, keď ju počujete po stý krát, nahlas. Niekedy vám bola príjemná, ale už nie je. Niečo podobné je to aj s vlastnými myšlienkami, ak ich počujete, čítate, sú vam proti srsti. Sú hlasné a ostré, ako štekot malej čivavy, ktorú ste skoro zašliapli v tme. Uvedomujete si, že to tak nie je, že by vám nedokázala odhrýzť nohu v kolene. Ale už len ten nápad, ktorý prebleskne hlavou, myšlienka, úlet stačí na to, aby ste si dávali pozor, kam šliapete v tme.

Nechápte ma zle, niekedy si pripadám, že som naozaj v tej Barcelone, ale nikdy nie pri tej katedrále, alebo na futbalovom štadióne.



Prístupov 2473
Kvalita článku
(100%) hlasov 3

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Dobré vtipy a zlé básne
[ 24.9.2021] (príspevkov 0)
Odkvitnutý kvet
[ 24.9.2021] (príspevkov 0)
Odysseus a Argonauti
[ 2.8.2021] (príspevkov 0)
Bazén
[ 12.7.2021] (príspevkov 0)
Nadránom na pohovke
[ 14.6.2021] (príspevkov 0)
Obrazy
[ 14.1.2016] (príspevkov 0)
Osem poschodí v úzkom výťahu
[ 21.9.2015] (príspevkov 0)
Jedna Brejvíkovska
[ 12.2.2015] (príspevkov 4)
Motivačné posty na fejsbučiku nestoja za...
[ 30.11.2014] (príspevkov 2)
Nechoďte behávať, bolia z toho kolená
[ 10.10.2014] (príspevkov 3)