blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG mokuba
ČLÁNKY
DISKUSIE
2
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
Mokuba



Motivačné posty na fejsbučiku nestoja za nič
pridal Mokuba 30.11. 2014 o 21:35

Niečo vám poviem. Teraz to neberte ako, keď hovorí učiteľ, že niečo vám poviem a vy si to musíte zapísať. Alebo rodič, ktorý karhá svoje dieťa, alebo frajerka, ktorá sa na vás naštvala do konca života. Pretože títo ľudia vám povedia veci, na ktoré zabudnete ešte skôr ako na svoju rannú šálku kávy. A to už o niečom svedčí.
Tak teda poviem vám, že môžte by super. A to myslím smrteľne vážne. Takisto môžte mať farbu očí, ktorú má len 5% ľudí na svete a krvnú skupinu ktorú má menej ako 1% populácie (alebo nejaké podobné čísla). Môžte byť najlepší spoločník, vtipkár, v posteli, mimo nej, pod ňou. Môžte dokázať piť 3 dni vkuse, alebo naopak, nepiť už deviaty rok po sebe. Hrať na gitaru lepšie ako Jimmy Hendrix, ťahať viac oktáv ako Freddy Mercury( a aj viac penisov ako on, fantázii sa medze nekladú)...

Tým chcem ale povedať, že môžte byť fakt  zaujímavý človek. V dnešnej dobe priemeru, šedej, kde sa len človek pozrie, je toto ako Hayleho kométa (tá ktorá je tu raz za 78 rokov, alebo tak nejako). Problém však tkvie niekde inde. Nie v tom, že si toto nemyslíte, ale že tak nekonáte.

Neberte to tak, že teraz si musíte zaplatiť spot v telke, cez večerné správy, aby ste nahlas vykričali, že ste super. Alebo sa začať pretŕčať v prvom rade, v štýle: "hej, hej, ja som ten super a vy  nuly. Tento prístup je strašný a radšej si zotnite hlavu. Takýchto klaunov je tu dosť.
Na druhej strane, chápem vašu frustráciu, že štrky sa podávajú na tácke ako kaviár a vy stále nič . Je to extrémna frustrácia a na túto pravdu si s vami rád pripijem. Problém ale tkvie niekde inde.

Na začiatok si musíte začať myslieť, že ním ste. Tým zaujímavým človekom. Pamätajte, činy hovoria hlasnejšie ako slová, oveľa hlasnejšie. Ale nepreháňajte to, všetko s mierou a decentnosťou. A ako druhé, prestante sa ľutovať a sťažovať. Na tieto veci nikto nemá chuť. Toto nie je kaviár, toto sú vaše blbosti a tých je tu dostatok.

A človek nikdy nevie,možno sa raz zobudíte, do krásneho slnečného dňa a zistíte, že vedľa vás leží žena, ktorá je krásna aj ráno. A aj odmaľovaná vyzerá úplne fajn. A necíte pri nej tú  klasickú hanbu "rána po" a ako bonus, pod vankúšom, na ktorom máte hlavu, nahmatáte šek na 10.000.000€ (a nie vaše otras pyžamo, ktoré ste si zabudli včera obliecť).

Nebudem vám klamať, s najväčšou pravdepodobnosťou to tak nebude a vy budete vstávať na to, že vypínate budík a týchto 5 sekúnd nenávidte svet. Ale hej, toto nie je motivačný post na fejsbučiku, toto je celkom reálny scénar, ktorý sa snáď niekedy stane. Alebo aspoň časť z neho. Človek nikdy nevie a ja ? ja viem toho najmenej..



Prístupov 7050
Kvalita článku
(100%) hlasov 3

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Dobré vtipy a zlé básne
[ 24.9.2021] (príspevkov 0)
Odkvitnutý kvet
[ 24.9.2021] (príspevkov 0)
Odysseus a Argonauti
[ 2.8.2021] (príspevkov 0)
Bazén
[ 12.7.2021] (príspevkov 0)
Nadránom na pohovke
[ 14.6.2021] (príspevkov 0)
Obrazy
[ 14.1.2016] (príspevkov 0)
Osem poschodí v úzkom výťahu
[ 21.9.2015] (príspevkov 0)
Jedna Brejvíkovska
[ 12.2.2015] (príspevkov 4)
Motivačné posty na fejsbučiku nestoja za...
[ 30.11.2014] (príspevkov 2)
Nechoďte behávať, bolia z toho kolená
[ 10.10.2014] (príspevkov 3)