blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG mokuba
ČLÁNKY
DISKUSIE
2
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
Mokuba



Zubatý Boh
pridal Mokuba 26.10. 2007 o 19:51

Niet nad nedeľné nažratie sa. Vypráskaš do seba úplne všetko čo sa navarilo a upieklo a príjemne si hovieš na hovníku a vychutnávaš pohodičku. Pohodička je relatívny pojem, ale napr. pre mňa je pohodička pri futbalovom zápase TOP Európskych klubov. Minule som si takto zapol FC Barcelonu. Pozrel, vypol, išiel po svojom.

            Večer v bare sme preberali hocičo a došlo aj na dnešné zápasy. Prešli sme najprv najdôležitejšou piatou ligou a až tak sme sa pobrali na európske trávniky. Keď sme došli k zápasu, k tomu zápasu, ktorý som pozeral aj ja, prežratý na šrot, tak začali padať názory, že tam videli Boha. WFT? Začal som 100% vnímať a začul som vety ako: ...to je Boh, videl si tú hru, tak takto hrá Boh. Bohovsky nahrával a hral a pod.

            Rozmýšľam, ale tak peckovo tam vtedy hral Ronaldinho, tak ak je on Boh, potom je náš kostol, poriadny plagiát a brak v jednom. Schválne na ďalší deň bol sviatok, čas kedy sa povinne nakluše do kostola, ale zase opäť sa dá prežrať ako v nedeľu. Už pri vchode som čekoval sochy, obrazy. Okrem plešatých svätcov, tam bola aj Svätá Trojica a zobrazenie Boha vôbec nezodpovedalo realite! Sadol som si do svojho tradičného sektoru, pozdravil partiu a sedel som tak trochu zmätený, že prečo sa obrazy nezhodujú s realitou. Zo zmätenia ma však vytiahla debata, ktorá tam začala - o zápase FC Barcelona. Opäť boli názory, že ten hráč je Boh a podobné superlatívy, ktoré sa veľmi nehodia do kostola, ale v poslednej lavičke sa ešte dajú akceptovať,  takže sa nemýlim! Boh je naozaj zubatý a dokonca fičí po zemi ako Ježiš pred 200 dekádami.

            Et nomine patris, et filii, et spiriti sancti, amen. Celý nažhaven, čakám na kázeň, kde to farár odhalí, že Boh je zubatý Brazílčan. Kázeň začína ako furt, ....bratia sestry.... a pokračuje tradičnými žvastami s bonusovým slovíčkom "ako" za každým piatym slovom. No shit, Cirkev nielenže popiera evolúciu, ale aj zatajuje, že máme Boha medzi sebou. Možno nechcú vyvolať eufóriu alebo niečo podobné, neviem neriešim to, vyťahujem telefón a idem si zahrať nejaký pokerový turnaj. V mozgu vypínam zvuk a nechávam sa ponoriť do hry...



Prístupov 1390
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Dobré vtipy a zlé básne
[ 24.9.2021] (príspevkov 0)
Odkvitnutý kvet
[ 24.9.2021] (príspevkov 0)
Odysseus a Argonauti
[ 2.8.2021] (príspevkov 0)
Bazén
[ 12.7.2021] (príspevkov 0)
Nadránom na pohovke
[ 14.6.2021] (príspevkov 0)
Obrazy
[ 14.1.2016] (príspevkov 0)
Osem poschodí v úzkom výťahu
[ 21.9.2015] (príspevkov 0)
Jedna Brejvíkovska
[ 12.2.2015] (príspevkov 4)
Motivačné posty na fejsbučiku nestoja za...
[ 30.11.2014] (príspevkov 2)
Nechoďte behávať, bolia z toho kolená
[ 10.10.2014] (príspevkov 3)