blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG mokuba
ČLÁNKY
DISKUSIE
2
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
Mokuba



V púšti
pridal Mokuba 14.5. 2010 o 15:30

Vrana sadala na okrej cesty a pomaly rozťahovala krídla pri pristávaní. Zosadla a zatrepala hlavou, ako keby ju mala mokrú a potrebovala sa zbaviť prebytočnej vody. Dvihol sa však vietor a vrana odletela preč. Ja som tú možnosť nemal, tak som aspoň odvrátil pohľad. Vietor zmiešaný s prachom a potom Zeme mi vrazil do zátylku a ja som pocítil jeho ostrosť. Bol horúci deň. Bol natoľko horúci, že ani vietor nedokázal osviežiť a bol som radšej ak sa vôbec nedvíhal. Avšak všade, kam som dovidel, bola len rovina a nič, čo by dokázalo zlomiť silu vetru, alebo mu len prikázať, nech nefúka. Toľko k scenérii. Ak si myslíte, že som nejakým rytierom, ktorí nesie sv. Grál naprieč celým svetom a práve ste ma zastihli na púšti, tak ste na omyle. Je pravda, že sme boli niekde na periférii Las Vegas, ale neboli sme tam ako vyhnanci. Ako inak bol za tým biznis. Lenže úprimne som mohol takúto organizáciu kašlať, ale začnem poporiadku.

Pred piatimi dňami mi zavolal režisér, že sa mu páčil môj ostatný film „Nasty and Barely legal“ a chcel by ma vo svojom filme. Opýtal som sa ho, že prečo nezavolal môjmu agentovi, ale režisér to zahral do autu a nejako sa vykrútil z odpovede. Dosť na tom, že o tri dni sa to začína točiť, tak nech sa dám do formy. Ak  by som bol vedel, že sa ide točiť do Vegas, tak ma tam nikto v živote nedostane. V LA sa mi páčilo, po uliciach chodili riadne pipky a všetci ma tam poznali. Lenže potom ten mazaný bastard zavolal môjmu agentovi, že som zo všetkým súhlasil. Agent si to u mňa overil, že či fakt idem do toho a ja som mu to potvrdil. Takže som si na seba ušil búdu. Teraz som stál uprostred vegaskej pustatiny a sprostý piesok mi padal do starostlivo nastylovaných a nagelovaných vlasov. Nehovoriac o tom, že mi bol pridelený asistent, ktorý mi mal držať slnečník a podávať uterák. Lenže ten si opaľoval nejakú kozatú blondínu a na mňa sral. Ja som sa mohol kvalitne vysrať aj na celé točenie, ale potreboval som sa ešte dostať odtiaľto do civilizácie. Kto to kedy vymyslel, že porno budeme točiť v pustine ? Fakt by som rád vedel, že aký zas príbeh tomu vymysleli ? Jediné dobre príbehy robil Rocco, ale ten sa tento polrok veľmi neangažoval. Posledná dobrá vec, ktorú natočil bola záležitosť na pražskej periférii, ale odvtedy už uplynul nejaký ten piatok.

Došiel som za kameramanom a pýtam sa ho, že ako to vyzerá. Vraví mi, že svetla je ešte dosť a že ešte ani zďaleka netočíme. V duchu si vravím, no božsky a idem si pre nejakú neperlivú limonádu. Samozrejme v chladiacom boxe nie je nič podľa mojej chuti. Neviem či to tam došiel niekto vyžrať alebo čo. Už som si chcel kvalitne zanadávať, keď sa za mnou ozval hlas.

Patril dobre vyzerajúcej brunetke. Ako som zistil, nemám s ňou točiť žiadnu scénu, lebo ona robí len tzv. Stunt scény. V duchu som to tu opäť preklial a otočil začal vnímať čo mi vraví.

„...a vlastne si myslím, že je tu krásne.“

„jasné, moja, ja si to tu úplne užívam.“

„Naozaj ? To je fajn, lebo zatiaľ som tu počula len ľudí šomrať, hlavne na ten vietor.“

Vyzerám snáď ako nejaký uchyl na veterné počasie ? Je čas vypadnúť, pokým jej nepoviem, že je to krava a zistím, že je to režisérová milenka a ja budem v tom filme, prinajmenšom, vystrihnutý.

„Uhm, máš pravdu, ale už musím ísť.“

Bleskovo ťahám čiaru a idem zistiť, že kde sa nachádza ten čurák, ktorý mi bol pridelený a ktorý mi mal robiť poskoka. Samozrejme ho nikde nevidím a začínam rozmýšľať, či mi to stojí za to, za tie peniaze. Ešte ani moja partnerka nie je nič-moc. Dosť úzka. Asi to bude musieť dohrať Stunt cock.

Prichádzam na plac. Sledujem, že čo sa deje. Dotáčujú scénu s nejakými dvoma ženami. Evidentne ma tam už nepotrebujú. Vyberám telefón a volám agentovi.

„Čau, kde si ?“

V pozadí počujem nejaké známe zvuky.

„V LA, prečo ?“

„Sadaj do toho posraného auta a dojdi pre mňa.“
“Kde ma budeš čakať ?“

„Tam kde ani vrany neobsedia.“



Prístupov 1603
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Dobré vtipy a zlé básne
[ 24.9.2021] (príspevkov 0)
Odkvitnutý kvet
[ 24.9.2021] (príspevkov 0)
Odysseus a Argonauti
[ 2.8.2021] (príspevkov 0)
Bazén
[ 12.7.2021] (príspevkov 0)
Nadránom na pohovke
[ 14.6.2021] (príspevkov 0)
Obrazy
[ 14.1.2016] (príspevkov 0)
Osem poschodí v úzkom výťahu
[ 21.9.2015] (príspevkov 0)
Jedna Brejvíkovska
[ 12.2.2015] (príspevkov 4)
Motivačné posty na fejsbučiku nestoja za...
[ 30.11.2014] (príspevkov 2)
Nechoďte behávať, bolia z toho kolená
[ 10.10.2014] (príspevkov 3)