blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG mokuba
ČLÁNKY
DISKUSIE
2
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
Mokuba



Ja, moje druhé Ja a rozbitá mozaika
pridal Mokuba 26.3. 2011 o 23:48

Šiesta pesnička z albumu od Jacka Johnsona hrá dokola a vystihuje momentálneho mňa skoro dokonale. Je čas začať spoveď. Ak by som veril v Boha, určite by som mu chcel povedať množstvo vecí. Opýtať sa ho, či nemá stroj času a či by ma nemohol vrátiť pár krát v čase. Nechcel by som nič meniť, to nie. Chcel  by som si vraziť, z celej sily. Ale mám pocit, že ničoho takého sa nedočkám. Sedím a píšem tieto riadky. Zubnú kefku mám v ústach, tričko ležérne prehodené na ľavom ramene, odetý som celý v bielom. Biela pena z pasty, biela posteľná súprava, plachta, biele steny a ja, beloch.

Z reproduktorov už hrá len ten ľavý. Pravý prestal fungovať niekoľko dní dozadu. Odišiel náhle, bez náznakov. Jeden deň ešte fungoval a na ďalší deň to už bolo všetko inak. Čas ma dnešnú noc okradne o hodinu môjho života a mám pocit, že to nie je jediná krádež, ktorej som účastníkom za posledných 24 hodín. Už dávno mi nešumí v hlave včerajšok, je tam dnešok. Ale verte mi, že by som chcel mať v hlave nasledujúci týždeň. Čaká ma množstvo otázok na ktoré nepoznám odpoveď a možno ani nikdy nebudem. Tento pocit ma ubíja a spôsobuje, že sa cítim, ako keby som zistil, že som ochrnutý.

Nie vždy to je o ženách. Alebo o peniazoch, o šťastí, úspechu alebo zábave. Je to o mozaike, ktoré sa roztrieštila na malé kúsky a ja neviem kam skôr. Jack Johnson začína opäť svoju šiestu pesničku a ja som na tom rovnako. Akurát mám o otáznik viac. Či tento text nevymažem. Biele tričko mi skĺzava z ramena smerom na zem a už nie je tak biele. Biele steny sú posiate mŕtvolami múch a komárov. Posteľné obliečky majú na sebe niekoľko škvŕn od jedla. A ja si opäť uvedomujem, že svet nie je biely, alebo čierny.

Neviem či si z toho odnesiete, ale vedzte, že nikomu to vysvetľovať nebudem. Možno niekto bude zisťovať, ktorú pesničku mám namysli a objaví čaro Jacka Johnsona. Možno si niekto uvedomí, rovnako ako ja, že je načase vymeniť posteľné prádlo, aj keď je na posteli len niekoľko hodín. Alebo niekto len neveriacky pokrúti hlavou, pretože zistí, že som ho týmto textom okradol o dve minúty života, ktoré mu nikto nevráti. Okrem mňa už nie je veľa osôb, ktoré dokážu z toho vyčítať viac, ako len 2344 znakov. Je čierna tma a na Zemi začína Hodina Zeme. Je načase zhasnúť a zobudiť sa na ďalší deň – iný.

.....ale uvedomujúci si, že momentálne len sedím, čakám a želám si.



Prístupov 1980
Kvalita článku
(100%) hlasov 3

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Dobré vtipy a zlé básne
[ 24.9.2021] (príspevkov 0)
Odkvitnutý kvet
[ 24.9.2021] (príspevkov 0)
Odysseus a Argonauti
[ 2.8.2021] (príspevkov 0)
Bazén
[ 12.7.2021] (príspevkov 0)
Nadránom na pohovke
[ 14.6.2021] (príspevkov 0)
Obrazy
[ 14.1.2016] (príspevkov 0)
Osem poschodí v úzkom výťahu
[ 21.9.2015] (príspevkov 0)
Jedna Brejvíkovska
[ 12.2.2015] (príspevkov 4)
Motivačné posty na fejsbučiku nestoja za...
[ 30.11.2014] (príspevkov 2)
Nechoďte behávať, bolia z toho kolená
[ 10.10.2014] (príspevkov 3)